Nya Touareg. Testvinnaren!

Nya Touareg kan sammanfattas i ett ord: kvalitetstid. Den gör det där extra för att du ska kunna köra tryggt, säkert, underhållande och avslappnat. Den kan se i mörker och runt hörn, den kan styra åt dig, den kan backa släpet åt dig. Om du vill kan den till och med massera din rygg på åtta olika sätt.

Motorjournalisterna verkar haft en trevlig stund när de provkört nya Touareg. Vi Bilägare skriver till exempel ”Bilen känns förbluffande lätt att hantera samtidigt som komforten är av högsta klass”. Auto Motor & sport: ”Kvalitetskänslan är väldigt god”. Allt om motor: ”Nya Touareg är komfortkungen i klassen“. DI Weekend: ”Bilen är imponerande stabil i kurvorna”. Men det viktigaste är trots allt vad du tycker. Så välkommen in för att uppleva en stunds kvalitetstid, provkör helt nya Touareg.

Teknikens Värld utser Touareg som testvinnare mot Lexus RX 450hL, Porsche Cayenne E-hybrid och Volvo XC90 D5. Tidningen motiverar sitt beslut på följande sätt: ”Touareg tar alla i testlaget med storm, kritiken är rakt igenom positiv. Med ett väldigt bra uppträdande på vägen och en modern känsla tar Touareg testsegern.” Touareg vinner bland annat delmomentet Användarvänlighet, med den digitala förarmiljön Innovision Cockpit i fokus: ”I det här testet är det de rena touchskärmarna som vinner och där är Volkswagen en bra bit före Volvo i nuläget.”

Pris från 589 900 kr.


Bränsleförbrukning blandad körning 6,6 l/100 km, CO2-utsläpp 173 g/km. Miljöklass Euro 6 AG. Bilen på bilden är extrautrustad. Vi reserverar oss för ändringar och avvikelser. Citat: Vi Bilägare nr 8 -18, Allt om motor 17 maj -18, DI Weekend 15 juni.