fbpx

Välj ditt Söderbergs Bil

Norrköping Nyköping

Information Covid-19: Öppet som vanligt men med omtanke om din och vår hälsa har vi tagit extra försiktighetsåtgärder. Läs mer

Ring oss 011-28 01 00 eller 0155-20 90 00

Däck & fälgar

Du vill ha supergrepp när du kör. Och du vill kunna stanna på nolltid. Det finns däck som sänker bränsleförbrukningen och olika gummiblandningar för vårt nordiska klimat. Men vilket däck är bäst till din bil? Och hur är det med fälgarna – spelar dom någon roll? Din bils säkerhet, prestanda och komforten påverkas i hög grad av vilka däck och fälgar du väljer.

Våra däckexperter hjälper dig på vägen och gör däckbytet till en smidig sak.

Däckbyte hos oss är smidigt och prisvärt

Stå inte och vänta i kö för däckbytet när det är för sent. Boka en tid och kom in till oss i lugn och ro och njut av en kaffe i sköna fåtöljer medan vi byter dina däck. Vi byter på rätt sätt och momentdrar muttrar, kontrollerar lufttryck i däcken och kalibrerar däcktrycksvarningen.

Pris från 360 kr

Boka däckbyte i Norrköping

Gå till onlinebokning

Tidsbokning telefon: 011-28 01 74

Boka däckbyte i Nyköping

Gå till onlinebokning

Tidsbokning telefon:
Volkswagen 0155-20 90 15
Audi 0155-20 90 33
Skoda 0155-20 90 43
Volkswagen Transportbilar 0155-20 90 18

Vad säger lagen om däck?

Lagen säger att du ska ha vinterdäck från 1 december till 31 mars om det är vinterväglag. Vinterdäcken kan vara dubbade eller dubbfria. Använder du dubbdäck ska dessa bytas till sommardäck senast den 15 april.

Läs mer

Greppa den svenska sommaren

De kallas sommardäck, men de ska ju klara vår och höst också. Och ärligt talat betyder även svensk högsommar högst skiftande förhållanden, ofta med regn inblandat. Så klarar dina däck en säsong till? Lagen säger att du ska ha minst 1,6 mm mönsterdjup men Transportstyrelsen och våra däckexperter rekommenderar att du byter till nya däck absolut senast när mönsterdjupet kommer neråt 3 mm. Då börjar bromssträckan bli allt längre, särskilt på vått underlag.

Om det är dags att byta, är det förstås viktigt med precis rätt däck för just din bil och din körning. Våra experter hjälper dig gärna, både att kontrollera dina däck, och att hitta nya om det behövs.

När är ett vinterdäck gammalt?

Mönsterdjupet ska vara minst 3 millimeter enligt lagen, men experterna rekommenderar att du byter till nya vinterdäck när det börjar komma ner till 5 millimeter. Har du dubbat ska dubbarna sticka ut minst 1–2 mm och vara skarpa i kanterna. Kontrollera också att inga dubbar fattas. Däcken ska ju klara vinterns och vårens snö, modd och smältvatten. Och de ska inte vara för gamla. Med tiden blir gummit hårt och greppet sämre. Vi rekommenderar att du inte har däck som är äldre än fem år.

Så här ser du däckens ålder:

Det är lätt att se hur gamla däcken är: Leta efter texten DOT och en rad siffror på däcket (längst ned mot fälgen). De sista siffrorna visar tillverkningsvecka och år. Till exempel: DOT XX XX XXXX 1812. Däcket är tillverkat vecka 18 år 2012.

Hitta däck och fälgar

I konfiguratorn kan du söka på däck och fälgar som passar till just din bil och få prisuppgift direkt. Smidigt och snabbt!

Gå till däck & fälg konfiguratorn

Bli en del av Söderbergs du med

Lyssna till fem röster om hur det är att vara en del av Söderbergs bil.

Se lediga jobb