Välj ditt Söderbergs Bil

Norrköping Nyköping

Vi byter nummerserie för våra telefonnummer till 010-497 XX XX.
Under Kontakt hittar du aktuella nummer till din anläggning, servicerådgivare och säljare.

Ring oss  0771-400 000

Se våra öppettider eller läs mer om oss

Hjulinställning

En hjulinställning innebär att vinklarna på bilens hjul justeras. Hjulens vinklar påverkas av normal körning, och särskilt om du kör över en trottoarkant eller väghinder. Med rätt hjulinställningen

Frågor längs vägen? Våra experter hjälper dig.

När behöver min bil en hjulinställning?

Det finns några olika saker att vara uppmärksam på. Om du märker att din bil drar till höger eller vänster utan anledning när du kör på en rak och platt väg, om däcken slits på ett onormalt sätt, eller om du märker att ratten är vriden när du kör rakt fram är det kännetecken för att det kan behövas en hjulinställning.

Varför ska du göra en hjulinställning?

  • Däcken håller längre
  • Säkerheten ökar
  • Bränsleförbrukningen minskar

Vanliga frågor och svar:

Vi hjälper dig med hjulinställning för de märken vi har auktoriserade verkstäder, alltså Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, Skoda och Volkswagen Transportbilar.

Vi gör hjulinställning i våra verkstäder i både Norrköping och Nyköping.

En hjulinställning och balansering av däcken kan låta snarlikt men det är två olika saker. Hjulinställningen innebär att hjulens vinklar justeras medan vid en balansering monteras små vikter i fälgen som gör att hjulet kan snurra utan vibrationer eller skakningar. Orsaken till att göra en hjulinställning eller balansering skiljer men kännetecknen kan vara liknande.

Hittar du inte svaret på din fråga? Tveka inte att kontakta oss.