Välj ditt Söderbergs Bil

Norrköping Nyköping

Vi byter nummerserie för våra telefonnummer till 010-497 XX XX.
Under Kontakt hittar du aktuella nummer till din anläggning, servicerådgivare och säljare.

Ring oss  0771-400 000

Se våra öppettider eller läs mer om oss

HVO100 är förnybar diesel

Nu kan du tanka biodrivmedlet HVO100 i alla modeller med dieselmotor från våra bilmärken inom Volkswagen Group. Det nya godkännandet gäller från modellår 2022 och är ett steg mot hållbar bilkörning genom minskat användande av fossila råvaror. HVO100 är ett syntetiskt, förnybart dieselbränsle som produceras av avfall, restprodukter eller vegetabiliska oljor. HVO står för hydrerad vegetabilisk olja och har har samma kemiska egenskaper som vanlig diesel. Det kan antingen blandas som en förnybar komponent i vanlig diesel eller säljas 100% ren, då under namnet HVO100. Den största fördelen med HVO100 är att klimatpåverkan minskas. Bilar som kör på förnybara bränslen släpper ut mindre koldioxid som kan absorberas av naturen. Dessutom har det nedsatt energi- och koldioxidskatt och finns idag på mer än 200 tankställen.

Frågor på vägen? Kontakta oss gärna!

Tillverkad av förnybara råvaror

Minskad klimatpåverkan

Passat alla dieselmotorer från modellår 2022*

*Gäller 4-cylindriga dieselmotorer i modeller från våra bilmärken inom Volkswagen Group.

Vanliga frågor och svar

HVO100 är ett syntetiskt förnybart dieselbränsle som produceras av avfall, restprodukter eller vegetabiliska oljor. HVO100 har samma kemiska egenskaper som vanlig diesel. HVO betyder för hydrerad vegetabilisk olja och det blandas som en förnybar komponent i vanlig diesel eller säljs 100 procentigt ren som HVO100.

Den största fördelen med HVO100 är att utsläppen av växthusgaser minskar. Klimatfördelen med HVO100 varierar beroende på råvara och produktionssätt. Drivmedelsleverantören kan ge närmare besked om hur deras HVO bidrar till minskade utsläpp av växthusgaser.

I princip alla fyrcylindriga dieselbilar från Volkswagen-koncernen som är tillverkade från och med modellår 2022 är godkända att tankas med HVO100. När det gäller sexcylindriga motorer förväntas mer information komma inom kort. Är du osäker vad som gäller för din modell kan du kontakta oss.

Fabriksgodkännandet avser i princip alla fyrcylindriga dieselmotorer med start modellår 2022, det vill säga produktion ungefär från och med halvårsskiftet 2021. Frågan kring retroaktivitet utreds för närvarande och vi kommer att hålla våra återförsäljare uppdaterade med information kring detta.

HVO100 finns på mer än 200 tankställen i Sverige. Kolla upp med din drivmedelsleverantör var de säljer HVO100.

Hittar du inte svaret på din fråga? Tveka inte att kontakta oss.