Välj ditt Söderbergs Bil

Norrköping Nyköping

Ring oss 011-28 01 00 eller 0155-20 90 00

Se våra öppettider eller läs mer om oss

Förmånsbil

Många säger tjänstebil när de menar förmånsbil enligt Skatteverkets regler. Du har kanske även hört talas om personalbil – det är också en form av förmånsbil. Alltså en förmån du som anställd får av din arbetsgivare som innebär att du kan köra en bil privat fast företaget betalar alla kostnader för bilen. Det innebär lägre bilkostnader, ingen kontantinsats eller restvärdesrisk för dig som anställd. Personalbil är kopplat till en löneväxlingsmodell där den anställde betalar bilen genom ett löneavdrag  och när det är en förmånsbil får du som anställd betala skatt på bilens förmånsvärde. Här berättar vi mer om förmånsbil eller som många säger – tjänstebil.

Frågor längs vägen? Våra säljare hjälper dig.

Elbil eller hybrid som förmånsbil

Elbilar och Plug-in hybrider är bägge modeller som behöver laddas med sladd. Dessa bilar kostar i regel mer än motsvarande bil med förbränningsmotor, men i gengäld är de berättigade till bonus enligt gällande Bonus-Malussystem, samt att driftskostnaden är lägre. Därför är det viktigt att väga in alla kostnader i kalkylen för att se vad bilen faktiskt kostar i jämförelse med bilar som drivs av andra drivmedel. Vi kan hjälpa till med en TCO, vilket står för Total Cost of Ownership, eller totalkostandskalkyl. Så kan du se att det inte behöver kosta mer att göra ett klokt klimatval.

Fördelar med företagsleasing:

Lägre månadsbetalning

Finansiering med restvärde ger en lägre månadsbetalning och möjlighet att byta till ny bil oftare.

Avdragsgill moms

Leasingavgiften bokförs som rörelsekostnad och halva momsen är avdragsgill.

Inget krav på kontantinsats

Leasing löser företagets bilbehov utan att binda kapital i tillgångar, kapital som ägare förväntar sig en avkastning på.

Business Lease eller företagsleasing?

Business Lease har vuxit på senare år samtidigt som privatleasing blivit vanligare. Båda liknar varandra genom att kostnader för service och försäkring inkluderas i månadsavgiften och det finns ingen kontantinsats eller restvärdesrisk. Vad passar dig och ditt företag? Se vår jämförelse nedan.

 

Vanlig företagsleasing

Business lease

Vem äger bilen? Finansbolaget Finansbolaget
Behövs kontantinsats? Ingen krav men är vanligt för lägre månadsavgift Ingen kontantinsats
Kostnader för service? Serviceavtal kan tecknas separat efter körsträcka Ingår serviceavtal i 36 månader max 1500 mil/år
Hur är det med restvärdet? Restvärdet anpassas efter körsträckan och företaget står för restvärdet vid återlämning Garanterat restvärde
Hur försäkras bilen? Märkesförsäkring eller annan valfri försäkring tecknas separat Märkesförsäkring ingår

Frågor? Kontakta oss direkt:

Norrköping
Nyköping

Michael Fredriksson

Företagssäljare
011-28 01 26

Esa Pettersson

Säljare
011-28 01 28

Jörgen Wickgren

Säljare
0155-20 90 14

Niklas Bergström

Försäljningschef
0155-20 90 57

Roger Petersson

Säljare
0155-20 90 42

Bli en del av Söderbergs du med

Lyssna till fem röster om hur det är att vara en del av Söderbergs bil.

Se lediga jobb