Välj ditt Söderbergs Bil

Norrköping Nyköping

Vi byter nummerserie för våra telefonnummer till 010-497 XX XX.
Under Kontakt hittar du aktuella nummer till din anläggning, servicerådgivare och säljare.

Ring oss  0771-400 000

Se våra öppettider eller läs mer om oss

Påbyggnationer

Vi är inte bara specialister på våra transportbilar utan även att anpassa dem efter behov för din verksamhet. Berätta för oss om din arbetsdag och hur du använder bilen så har vi många förslag på lösningar för en bättre vardag. Våra säljare har stor erfarenhet av behoven för en olika yrkesgrupper och kan hjälpa till med tips och råd så din transportbil kan komma till maximal nytta för dig.

Frågor längs vägen? Vi berättar gärna mer!

Varför välja en påbyggnation hos oss?

  • Maximal lastförmåga
  • Smarta lösningar för ökad lastkapacitet
  • Monterat och klart vid leverans

Crafter med hög lastförmåga på BE-behörighet

För dig som söker hög lastförmåga för förare med BE-kort har vi en smart lösning. Nämligen en Crafter chassi med en trailer som du kan utrusta med skåp, bakgavellyft, kyla, frys, öppet flak eller flak med kran. Det finns helt enkelt väldigt många möjligheter utan att max lastvikt blir en begränsning. Trailern har tryckluftsbromsar och höj- och sänkbar luftfjädring bak – låg eller hög lastkaj blir sällan ett problem. Dessutom kan trailer och dragbil relativt enkelt kopplas isär. Några kablar i snabbkopplingar ska lossas samt snabbkopplingen till tryckluftsbromsarna på trailern. En stor fördel är därför att samma dragbil kan användas till många uppgifter genom att helt enkelt skifta mellan olika trailer.

Fordonskombinationen är en lätt lastbil med tungt släp. Den lätta lastbilen registreras som dragfordon och trailern registreras som påhängsvagn. Trailern är kopplad till bilen på ett sätt så att den svänger med framhjulen, precis som en vanlig bil. BE-körkort krävs och maxhastigheten är 80 km/h.

Crafter med BE-trailer och skåp

Den optimala dragbilen är Crafter Chassi 35 med bakhjulsdrift och manuell växellåda. Den har både maximal lastdragförmåga 3 500 kg och en maximal tågvikt 7 000 kg. Är det viktigt med automatlåda väljer du en Crafter Chassi 50 som är typad från fabrik till 3,5 ton totalvikt, det är ett tillval på totalt ca 80 000 kr. Fyrhjulsdrift går att välja till men påverkar lastförmågan med minst 1 000 kg mindre. Flera olika längder kan väljas på trailern och därigenom olika längder på skåpet, t ex 4 900, 5 200 5 800, 6 100 mm. Crafter i videon har ett skåp med invändiga mått L 4,9 x H 2,2 x B 2,27 meter och är i princip det kortaste släp som byggs till trailer.

Frågor? Kontakta oss direkt:

Vi på Söderbergs bil finns här för dig och gör vårt bästa för hjälpa dig om du har frågor, oavsett om du ska köpa ny eller begagnad bil eller behöver hjälp att boka någon av våra tjänster. 

Kontakta Norrköping Kontakta Nyköping