fbpx

Välj ditt Söderbergs Bil

Norrköping Nyköping

Ring oss 011-28 01 00 eller 0155-20 90 00

Se våra öppettider eller läs mer om oss

Visa laddplatser nära mig

Skattereduktion för grön teknik

När du installerar en laddbox hemma kan du få skattereduktion för delar av kostnaden. Det ersätter "ladda hemma-stödet" from 1 januari 2021 och är en skattereduktion för grön teknik. Det fungerar på liknande sätt som med ROT och RUT och du får avdraget direkt på fakturan från företaget som utför din installation.

Vad är skattereduktion för grön teknik?

För att motivera hushåll i Sverige att i högre grad investera i lösningar som är bra för miljön har regeringen tagit beslut för att gör det enklare att välja ett fossilfritt alternativ.

Grönt Skatteavdrag är uppbyggt på samma sätt som RUT- och ROT-avdraget. Det tidigare “Ladda hemma-stödet” från Naturvårdsverket innebar att du sökte bidrag i efterhand när du köper laddbox md installation, nu är avdraget för Grön teknik redan gjort när du får din faktura.

För alla som köper laddbox och installation från oss blir processen för att få ta del av det statliga stödet enklare och det innebär att upp till 50% av kostnaderna för installation och hårdvara dras bort som skattereduktion, dock max 50 000 kr.

Läs mer om skattereduktionen Grön teknik här www.skatteverket.se

Elbil eller laddhybrid

Vad är skillnaden?

Mer om skillnaden

Laddning och räckvidd

Samlad kunskap

Mer om laddning och räckvidd

Frågro och svar

10 vanligaste frågorna

Till FAQ