Välj ditt Söderbergs Bil

Norrköping Nyköping

Vi byter nummerserie för våra telefonnummer till 010-497 XX XX.
Under Kontakt hittar du aktuella nummer till din anläggning, servicerådgivare och säljare.

Ring oss  0771-400 000

Se våra öppettider eller läs mer om oss

Världspremiär för Volkswagen T-Cross

Helt nya T-Cross har haft världspremiär! Mindre och kompaktare än T-Roc och Tiguan men med mycket attityd som drar blickarna till sig och de senaste assistanssystemen som gör den säkrast i sin klass.

Passagerarna i T-Cross sitter på upphöjda säten och kan njuta av god sikt runt om och den rymliga interiören gör att det känns som att sitta i en betydligt större bil. Standardutrustad med bland annat färddator, radiosystemet Composition colour med 6,5″-färgdisplay, läderklädd multifunktionsratt, manuell klimatanläggning, skjutbart och fällbart baksäte, fällbart passagerarsäte fram, elektriska backspeglar, LED-baklyktor, Lane Assist och Front Assist.

T-Cross är en ”urban crossover” som med en längd på 411 cm är 5,4 cm längre än Polo men ca 12 cm kortare är T-Roc. På höjden mäter T-Cross 156 cm vilket gör den 11,2 cm högre än Polo. T-Cross tillverkas tillsammans med Polo vid Volkswagens fabrik i spanska Navarra. Bagageutrymmet har en volym på mellan 385 och 455 liter. Och tack vare det skjut- och fällbara baksätet kan T-Cross snabbt och enkelt förvandlas till något som närmast kan liknas vid en mindre skåpbil, med plant lastgolv och en lastvolym på upp till 1 281 liter.

Vid lanseringen kommer det att finnas tre direktinsprutade turbomotorer till T-Cross – alla lika pigga som bränslesnåla. De båda bensindrivna, trecylindriga, 1,0 TSI-motorerna är försedda med bensinpartikelfilter och har en effekt på 95 respektive 115 hk. Dieseldrivna, fyrcylindriga 1,6 TDI på 95 hk avrundar motorutbudet. Samtliga motorer uppfyller kraven i den senaste utsläppsstandarden Euro 6. Till de två större motorerna kommer DSG-automatväxellåda finnas valbart. Alla versioner är framhjulsdrivna. Fler motoralternativ kommer efter lanseringen senare under 2019.

Förbokningarna startar inom kort och lanseringen i Sverige är planerad till våren.

https://youtu.be/3s_VmQjeblI

Nyhetsarkiv