Välj ditt Söderbergs Bil

Norrköping Nyköping

Vi byter nummerserie för våra telefonnummer till 010-497 XX XX.
Under Kontakt hittar du aktuella nummer till din anläggning, servicerådgivare och säljare.

Ring oss  0771-400 000

Se våra öppettider eller läs mer om oss

Nu är det möjligt att förboka nya elbilen ID.3

Volkswagen siktar på att bli ledande i världen år 2025, med mer än 20 helt eldrivna och uppkopplade modeller och mer än en miljon sålda elbilar årligen. Nu har förbokningen öppnat för märkets första modellen i den nya helt eldrivna ID.-familjen: ID.3. Det är första gången som Volkswagen presenterat att namnet på sin nya elbil blir ID.3. Tre olika batteripaket kommer att erbjudas med räckvidder på mellan 330 km (45 kWh) och upp till 550 km (77 kWh), enligt körcykeln WLTP. Den version som går att förboka har en räckvidd på upp till 420 km (WLTP), det är en välutrustad specialversion som kommer heta ID.3 1ST och är begränsad till 30 000 bilar. ID.3 kommer att levereras till kund som en koldioxidneutral bil, både när det gäller från produktionen av ID.3 och battericeller i bilen.

De svenska priserna är ännu inte fastställda. Det rekommenderade priset i Tyskland för ID.3 med det minsta batteripaketet kommer att starta på under 30 000 euro, medan specialutrustade ID.3 1ST kommer att finnas tillgänglig för lägre än 40 000 euro, exklusive eventuella statliga stöd. Det är en fingervisning till var priserna kommer landa även i Sverige.

Gratis laddning av el till alla som förbokar

Volkswagen erbjuder alla som förboka möjligheten att ladda sin ID.3 1ST med gratis el under det första året – via alla publika laddningsstationer kopplade till Volkswagens laddningsapp We Charge eller via det europeiska laddningsnätverket IONITY, som Volkswagen är partner till. IONITY erbjuder grön el där det är tekniskt möjligt.

Om namnet ID.3

ID.3 är den första modellen i den nya ID.-familjen. Numret 3 är signifikant på två sätt. Dels indikerar det att bilen tillhör kompaktklassen, dels blir ID.3 det tredje stora kapitlet av strategisk betydelse i Volkswagens historia − efter Beetle och Golf. Varje medlem i den nya modellfamiljen kommer att ha namnet ID., vilket representerar en ny, oberoende serie bilar från Volkswagen. Medan Beetle en gång i tiden gjorde mobiliteten möjlig för många människor, och därefter klassledaren Golf som har introducerat viktiga innovationer till varje generation, kommer ID. att göra elektrisk mobilitet tillgänglig för ett brett spektrum av kunder. Namnet ID. står för intelligent design, identitet och visionär teknologi. Efter lanseringen av ID.3 kommer ytterligare modeller att rulla ut, som de som har visats i prototypform: ID. CROZZ, ID. VIZZION och ID. ROOMZZ. Även dessa kommer i framtiden att få nummer i modellnamnet.

Förbokning och utrustningsnivå

Produktionsstarten av ID.3 1ST planeras till slutet av 2019 och de första bilarna kommer att levereras till kunder i mitten av 2020. För att bli en av de första att köra en ID.3 1ST krävs det att reservera sin plats i produktionskön och lägga en handpenning på 10 000 kr. Volkswagen erbjuder specialversionen ID.3 1ST i fyra färger och tre versioner. Alla tre versionerna utrustas med stora fälgar och omfattande utrustning:

ID.3 1ST med bekvämlighetsfunktioner som röststyrning och navigation
ID.3 1ST Plus med IQ. Light och tvåfärgad design för exteriör och interiör
ID.3 1ST Max med stort panoramasoltak och innovationer som AR Head-up Display (Augmented Reality, förstärkt verklighet)

Den produktionsklara versionen av ID. visas för första gången upp på bilsalongen i Frankfurt (IAA) i september. I samband med det kan de kunder som har reserverat sin plats i kön lägga en bindande beställning för någon av de tre exklusiva ID.3 1ST-modellerna.

Till förbokningen

 

Nyhetsarkiv